Fastigheten Penelope grundförstärks 2022-2024

Postmuseum och biblioteket stänger från och med 1 april 2022.

Vi kommer under grundförstärkningen att ha mycket begränsade möjligheter att svara på frågor om våra samlingar och hoppas på din förståelse för det.

 

Vi kommer att öppna hösten 2024.

Bibliotek

 

Postmuseums bibliotek är ett specialbibliotek för filatelistisk och posthistorisk litteratur från hela världen med tyngdpunkt på den svenska litteraturen.

 

Här finns böcker, tidskrifter och frimärkskataloger. I biblioteksdatabasen kan du främst söka på litteratur från 1986 och framåt och efter tidningsartiklar mellan 1986 och 2012. Databasen utökas hela tiden med nya böcker. I biblioteket också finns årsboken Postryttaren som du även kan läsa i digital fulltext här.

Mer information om biblioteket

Biblioteket grundades 1944 genom köp av Nils Strandells filatelistiska bibliotek med 15 000 böcker. Idag består samlingarna av mer än 60 000 böcker och tidskrifter. Samlingen av äldre tidskrifter är betydande och biblioteket prenumererar på flera tidskrifter från hela världen. Samlingarna nås till största delen via webbkatalogen och den nationella biblioteksdatabasen Libris. Databaserna utökas hela tiden.

 

Kom gärna och läs böcker och tidskrifter i bibliotekets referenssamling. Läsplatser och trådlöst nätverk finns för studier på plats.

Låna hem

Hemlån är möjligt med en del undantag för personer som fyllt 18 år. Legitimation behövs. För låntagare i övriga landet sker lån via Libris fjärrlån på närmaste bibliotek.

 

Bibliotekets öppettider

Biblioteket är öppet tisdag-onsdag 12-16 och tar emot frågor och beställningar via e-post: biblioteket@postnord.com och telefon: 070 988 33 18