Rum för möten

Postmuseum har stängt för grundförstärkning. Vår mötesverksamhet öppnar igen hösten 2024

I vår historiska miljö kan du hitta inspiration till små och stora möten.

 

Centralt beläget i Gamla stan, med närhet till T-bana och buss 3. Från tunnelbanestationen Gamla Stan har du bara 2 minuters gångväg till Postmuseum och från Centralstation tar det dryga 10 minuter att promenera.

 

 

 

Du kan boka in möten för två personer och upp till 70 personer. Det finns grupprum för 2-10 personer och lite större mötesrum för upp till 30 personer. I vår filmsal, kallad Brevlådan, kan du ha möten för upp till 70 personer med biosittning.

 

Rummen är utrustade med modern teknik, takmonterad projektor, whiteboard och wi-fi.

Vill du boka ett mötesrum?

Ingen uthyrning hösten 2023 och våren 2024 på grund av grundförstärkningsarbeten i huset.

 

Kontakta oss på:

E-post: motesplats.museum@postnord.com

 

Brevet

Ett stort och trivsamt mötesrum

Max 30 personer
Brevet är ett trivsamt mötesrum med utsikt mot Riddarfjärden. Det ligger i anslutning till filmsalen Brevlådan, och kan vid behov kombineras med denna.

Brevlådan

Vår filmsal

Max 70 personer

Brevlådan, vår film- och mötessal är vår största lokal. Brevlådan ligger intill mötesrummet Brevet och rummen kan vid behov kombineras.

Frimärket

Ett rum för närhet

Max 8 personer
Frimärket är vårt minsta rum, därav namnet. Det här mötesrummet passar dig som har ett möte med endast några få deltagare.

Vykortet

Ett rum för goda utsikter och insikter

Max 10 personer

Vykortet är vårt kanske vackraste mötesrum med utsikt mot Riddarfjärden. I rummet finns också delar av vår posthistoriska litteratur i bokhyllor som ramar in rummet.

Policy för uthyrning

Postmuseum ägs av Postnord som är ett statligt bolag. Postmuseum delar PostNords mål och värderingar.

 

Postmuseums lokaler efterfrågas vid olika tillfällen av privatpersoner, föreningar, postinterna grupper, externa företag och andra organisationer som önskar sprida information om sin verksamhet, genomföra möten, seminarier och utbildningar, driva opinionsbildning, marknadsföra produkter eller genomföra särskilda evenemang. PostNord och Postmuseum har en positiv grundhållning till uthyrningsverksamhet av detta slag.

Postmuseum förbehåller sig rätten att neka eller avboka sammankomster i Postmuseums lokaler som strider mot PostNords och Postmuseums uppdrag och värdegrund i fråga om t.ex. mångfald. Hyresgästen skall också acceptera verksamhetens boknings- och hyresvillkor.

 

Ingen organisation eller person får hyra Postmuseums lokaler om:

  1. Evenemanget kan befaras medföra förhöjd bevakning, ordningsstörning eller bryter mot svensk lag.
  1. Budskapet är främlingsfientligt, diskriminerande, kränkande eller på annat sätt strider mot PostNords och Postmuseums värdegrund.
  1. Evenemanget direkt eller indirekt medverkar till handel med kulturarvsföremål. Bedömningen sker i förekommande fall av ledningsgruppen.
  1. Evenemanget bedöms innebära fara för personal, besökare eller utställningar. Det får heller inte störa omgivningen.

Om bedömningen föreligger att hyresgästen eller arrangören av en sammankomst bryter mot något av ovanstående, förbehåller sig Postmuseum rätten att avboka redan bekräftade bokningar. Postmuseum har som lokalernas upplåtare även rätt att avbryta ett möte, utan reducering av hyresavgiften, om det under mötets gång förekommer hets mot folkgrupp eller kränkning av enskild person.