Om Postmuseum

kom-till-postmuseum-i-gamla-stanMuseet ligger i ett vackert kulturhus med anor från 1600-talet. Det köptes av Posten år 1720 och inrymde fram till 1869 Stockholms enda postkontor. År 1906 invigdes Postmuseum. Museet har unika och omfattande samlingar av såväl posthistoria som filateli. Postmuseum ägs av PostNord.

 

Museet har sedan 1926 en vänförening, Postmusei Vänner. Idag har föreningen cirka 600 medlemmar. Postmusei Vänner ger bland annat ut årsboken Postryttaren och ordnar studiebesök och resor.

 

Vill du veta mer om  vänföreningen så kika på www.postmuseivanner.se

 

 

Hantering av personuppgifter

Genom att du kommer i kontakt med oss på Postmuseum och använder vår webbplats kan du komma att lämna viss information i form av personuppgifter till oss. Personuppgifter behandlas i anslutning till vårt bibliotek och våra samlingar för kulturhistoriskt material, både i samband med insamling, dokumentationer, utställningar, för forskning, i arkiv och på webbplatser och sociala medier. Utöver detta behandlas uppgifter bland annat i samband med att du bokar evenemang, visningar, besök och andra aktiviteter som Postmuseum arrangerar och när du gör köp i vår webbshop.

 

Vi värnar om din personliga integritet. Vi strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt och att behandlingen lever upp till kraven i Dataskyddsförordningen GDPR.

 

Kontakta gärna oss om du vill veta mer.

 

Postmuseums dataskyddsombud är Anna Lassbo: anna.lassbo@postnord.com