Foto: Camilla Cherry

Ison Glasgow, 127, Bredäng

 

Var du och Fille de första som reppade 127?

–Redline körde Norra Botkyrka och Röda linjen. Vi kunde inte claima eller försöka ta något av dem. Jag menar, det går bara inte, det är helt omöjligt, man skulle ha dödat sig själv då. Jag skulle säga att 127 var vår grej men hela linjen var deras.

På Ison & Filles första album har ni med låtar som handlar om platsen ni kommer ifrån, men ni har inte börjat droppa 127 ännu?

– Vi sa 127 med våra kompisar, men för att säga det i våra låtar var vi tvungna att vara officiella 127-representanter. Det var när vi hade en grund och en plattform här som vi började slänga ut 127 i låtar. Man var tvungen att göra sig förtjänt av det. Vi var ju det för att vi kommer härifrån men det var viktigt att alla här skulle veta vilka vi var först. Jag bodde ju i Gulddragaren och det var ett annat postnummer. För mig var det viktigt att inte bara slänga ut att jag är härifrån, att ”claima” något, så det var först när jag flyttade 100% till Bredäng som jag kunde göra det.

 

Har du någon 127-favoritlåt?

–”När vi glider”. I den slänger vi ut 127 och det var en av våra första stora videos. Det var en stor produktion, jättemånga som var inblandade. För folk här i Bredäng var det lite av ett spektakel. Alla undrade när videon skulle komma ut och när den kom ut var det jättemånga som kom fram till mig och berättade att vi hade åkt på deras gata. Det var en låt som alla, även om man kanske kom någon annanstans ifrån, kunde relatera till.

Vem har rätt att reppa en plats?

Om jag skulle flytta till Barkarby nu och efter ett halvår så slänger jag ut Barkarby och deras postnummer. Folk skulle kanske tycka att det var okej, men också tänka att jag precis flyttat in i området. Fille, han är 127 i själen, till och med mer än jag, för han har ju bott i Vårberg sedan han var liten. Han har flyttat nu och därför måste han reflektera och tänka hur han ska skriva om saker. Om han slänger in en 127-referens, hur ska han kunna spegla det mot att en ung kille ser honom i Barkarby varje dag?

”Välkommen till djungeln,
huvet hålls högt och vi reppar postnummer”

Ison & Fille -“Vår sida av stan”