Kom och lek i Lilla Posten

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna i Lilla Postens källare. Det är fullt med paket på lastbryggan som ska lastas in i postbilen och köras iväg till rätt adress.

 

Kom och lek postkontor och stämpla blanketter. Sortera mängder av brev och ta med dig Stockholmssäcken och dela ut till hårfrisörskan Anna Sax och bagare Bo Bengtsson och de andra som bor i de vindlande gränderna. I Lilla Postens verkstad kan du göra ditt eget vykort, skriva adress, sätta på ett frimärke som vi bjuder alla barn på, stämpla och sedan lägga på brevlådan.

 

 

 

 

Öppettider

Lilla Posten är öppen tisdag–söndag 11–16  

 

Lilla Postens rum är inte så stora därför har vi ett begränsat antal besökare och begränsad tid för lek. Är ni en grupp eller klass som kommer på egen hand vill vi att ni meddelar besöket i förhand. Vi har ingen personal i Lilla Posten så vi ber alla besökare att ta ansvar för att hålla avstånd och hjälpa till med att plocka undan efter sig för att göra besöket så bra och säkert som möjligt för alla.

 

 

Att göra i utställningen

Lasta postbilen och kör iväg

Det är fullt med paket på lastbryggan som ska lastas in i postbilen och köras iväg till rätt adress.

Dela ut brev

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna. Brandman Elisabet Eldh väntar på sitt brev.

Pyssla och gör egna kort

Under Covid19-pandemin har vi inget eller begränsat pyssel men du kan alltid göra ditt eget vykort. Vi bjuder alla barn på ett frimärke så att du kan skicka ditt kort.

 

Stämpla brev och blanketter

Håll ordning på postkontoret. Sätt på frimärken. Stämpla.

 

Leverera paket

Sortera och leverera paket med hjälp av lastbilarna.

Citat från utställningen

Jag ska bli brevbärare när jag blir stor.

Soshan 7 år

Här finns allt när barnen blir på pysselhumör.

Andreas 34 år

Jag vill inte gå hem. Jag vill bo här.

Adrian 4 år

Våra utställningar

Skattkammaren

Se flera rariteter som vackra frankerade brev med våra första skillingbancofrimärken samt ett unikt kvartsark med 4 Skilling Banco.

HEJ!

HEJ! vill väcka tankar kring människans behov av att kommunicera; brevledes, digitalt eller kanske tyst genom kroppsspråket.

Älskade postnummer

En utställning om svensk hiphop, plats och postnummer. 

 

Din Post

Provsitt en elbil och kika in i postbussen från 1920-talet. Ta på dig en uniform och fotografera dig.

Lilla Posten

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna. Paket på lastbryggan ska lastas in i postbilen.