Kom och lek i Lilla Posten

Lilla Posten är tillfälligt stängd.

Under Covid19-pandemin ser ett besök i Lilla Posten lite annorlunda ut. Lilla Posten ligger i husets källarvalv. Det är mysigt men trångt. För att ett besök ändå ska kännas tryggt så har vi begränsat antalet besökare till 15 åt gången och vi ber alla hålla avstånd så mycket som möjligt. Vi har insläpp klockan 11.30, 12.30, 13.30 och 14.30. Det går inte att förboka under veckan. Alla måste använda handsprit innan de går ner. Vi gör en introduktion så besökarna vet vad de kan göra i Lilla Posten. Besökarna får 45 minuters lektid. Mellan grupperna spritar vi av de ytor vi av erfarenhet vet rörs mest och som tål ytdesinfektion. Vi har tagit bort pysslet då Lilla Posten inte är bemannad för tillfället. Alla barn kan dock fortfarande rita ett vykort och får ett frimärke sedan av receptionspersonalen.

 

 

 

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna i Lilla Postens källare. Det är fullt med paket på lastbryggan som ska lastas in i postbilen och köras iväg till rätt adress.

 

Kom och lek postkontor och stämpla blanketter. Sortera mängder av brev och ta med dig Stockholmssäcken och dela ut till hårfrisörskan Anna Sax och bagare Bo Bengtsson och de andra som bor i de vindlande gränderna. I Lilla Postens verkstad pysslar vi kring olika teman såsom sommarstrand, kryp på kort och stockholmshälsningar. Du kan alltid göra ditt eget vykort, skriva adress, sätta på ett frimärke som vi bjuder på, stämpla och sedan lägga på brevlådan.

 

 

 

 

Öppettider

Lilla Posten är stängd tills vidare på grund av risk för smittspridning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att göra i utställningen

Lasta postbilen och kör iväg

Det är fullt med paket på lastbryggan som ska lastas in i postbilen och köras iväg till rätt adress.

Dela ut brev

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna. Brandman Elisabet Eldh väntar på sitt brev.

Pyssla och gör egna kort

Under Covid19-pandemin har vi inget eller begränsat pyssel.

Alla gillar att få kort! I verkstaden pysslar vi på olika teman. Kom och skapa.

Stämpla brev och blanketter

Håll ordning på postkontoret. Sätt på frimärken. Stämpla.

 

Leverera paket

Sortera och leverera paket med hjälp av lastbilarna.

Citat från utställningen

Jag ska bli brevbärare när jag blir stor.

Soshan 7 år

Här finns allt när barnen blir på pysselhumör.

Andreas 34 år

Jag vill inte gå hem. Jag vill bo här.

Adrian 4 år

Våra utställningar

Skattkammaren

Se flera rariteter som vackra frankerade brev med våra första skillingbancofrimärken samt ett unikt kvartsark med 4 Skilling Banco.

HEJ!

HEJ! vill väcka tankar kring människans behov av att kommunicera; brevledes, digitalt eller kanske tyst genom kroppsspråket.

Älskade postnummer

En utställning om svensk hiphop, plats och postnummer. 

 

Din Post

Provsitt en elbil och kika in i postbussen från 1920-talet. Ta på dig en uniform och fotografera dig.

Lilla Posten

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna. Paket på lastbryggan ska lastas in i postbilen.