Ny utställning 2021 #idamattiaspostar

Ny utställning 2021 #idamattiaspostar

2021-06-11

#idamattiaspostar

 

Hur gör man livet under covid-19 pandemin lite roligare? Kanske kan man posta ett gyllene ägg, en hög med trassel, en banan eller en broderad rövtomte till någon för att pigga upp tillvaron?

 

Ida och Mattias träffades i volontärcafét under Stockholm Pride och blev bästa vänner. Ida och Mattias bor långt ifrån varandra och det var länge sedan de kunde ses på grund av pandemin. Men sist de sågs satt de en kväll och filosoferade över vad man kunde posta. Kunde man posta en tom toarulle och skulle den komma fram utan att bli knölig eller vikt? Där började projektet #idamattiaspostar. För vad kan man posta utan att det är inslaget, var går gränsen? Hur tokigt kan det bli, hur lång tid tar det för sakerna att komma fram, vad försvinner i hanteringen?

 

Efter att de hade postat ett tag så bestämde de sig för att de behövde ett tema, en utmaning. De bestämde sig då för att posta sig igenom alfabetet. Från A till Ö. Allt lades upp på deras instagramkonto @idamattiaspostar för att de ville dela med sig av sitt projekt och postala äventyr.

 

”Det har varit utmanande att komma på saker och det har blivit många skratt. Framför allt har det blivit roligare att kika in i postlådan. Nu när vi nått Ö kommer nästa utmaning. Vad kan man posta som symboliserar våra landskap? Följ oss gärna i vår kommande utmaning!”

 

Utställningen kan du se utanför biblioteket på 2 trappor från och med juni 2021.