Äppeltryck och lek i Lilla Posten

Äppeltryck och lek i Lilla Posten

Helger i september

Gör äppeltryck på vykort under helgerna i september.  Äpplen är inte bara goda att äta det går att göra vackra tryck med dem också. Vill du prova på textiltryck? Ta med en t-shirt, tygkasse eller någon annan textil, så hjälper vi till med att trycka.

 

I Lilla Postens barnverkstad kan du göra egna vykort och  posta i vår brevlåda. Det  finns vattenfärger, färgpennor, papper och annat pysselmaterial. Vi har alltid en pedagog som hjälper till. Varje månad byter vi tema på vårt pyssel. Alla barn får ett gratis frimärke!

 

I vår barnutställning hittar ni ett postlandskap i miniatyr. I det gamla postkontoret  kan man skicka eller hämta brev och paket. Lek kund eller kassapersonal. I kassan finns riktiga stämplar, blanketter och växelpengar. Det blir mycket post och paket att sortera. All post sorteras i postkontoret. Extra roligt för alla som börjar läsa eller känna igen bokstäver att hitta rätt fack för breven. När all post är sorterad ska Stockholmsposten delas ut. Fyll en postsäck  och hitta rätt brevlåda i källarens vindlande gränder. Här kan barnen öva på att känna igen både siffror och bokstäver. På lastkajen är det fullt av stora mjuka paket som ska lastas i postbilen och köras ut. Vi har också en bilbana med lastbilar som är extra populär bland de yngsta besökarna. Bra sysselsättning när äldre syskon pysslar i verkstaden eller leker.

 

Välkomna till en höst full med lek och pyssel i Lilla Posten!