Lär dig mer om kommunikation och Postens historia

Postmuseums pedagogiska program kan skräddarsys efter klassens behov. Här hittar ni åtta olika program med olika inriktning för olika åldrar. Alla våra program är kostnadsfria.

Om skolklassen skulle utebli utan att avboka tar vi ut en avgift på 500 kr. Vill du veta mer eller boka så ring på telefon 010-436 44 38 eller mejla på museivisningar@postnord.com

Skolprogram pdf:er

Här kan du också ladda ner våra skolprogram i PDF-format.

1. Skolprogram20170-6
  2. Skolprogram2017-7-gymn
  3. Vandring bland Gamla stans museer – frågor för eleverna

Våra skolprogram

Lilla Posten

Årskurs 0–3. Pågår i ca en timme. Max 15 elever.

Hjälp till i vårt postkontor, sortera och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna. Paket på lastbryggan ska lastas in i postbilen

HEJ!

Årskurs 2–9, pågår i en timme. Max 30 elever.

HEJ! vill väcka tankar kring människans behov av att kommunicera; brevledes, digitalt eller kanske tyst genom kroppsspråket.

Din Post

Årskurs 2–9 och gymnasium. Pågår i ca en timme. Max 30 elever.

Provsitt en elbil och kika in i postbussen från 1920-talet. Ta på dig en uniform och fotografera dig.

Skattkammaren

Årskurs 2–9 och gymnasiet. Pågår i ca en timme. Max 15 elever.

Se flera rariteter som vackra frankerade brev med våra första skillingbancofrimärken samt ett unikt kvartsark med 4 Skilling Banco.

Uniform(t)

Årskurs 7–9 och gymnasiet. Pågår i ca 1,5 timme. Max 30 elever.

En uniform kommunicerar makt, mode och identitet.  Vi reflekterar över frågor som hur brevbärarna upplevde plikten att bära uniform förr och hur den upplevs idag.