Biblioteks- och samlingsansvarig

Biblioteks- och samlingsansvarig

Ansök senast 24 februari 2019

Välkommen till Postmuseum! Vi söker nu en samlingsansvarig för litteratur och filateli med ett stort intresse för kulturhistoria. Är du en driven och lösningsinriktad bibliotekarie och nyfiken på att arbeta i museimiljö, då är denna tjänst något för dig!

 

Bli en del av vårt team
Postmuseum är ett lekfullt, lärorikt och aktuellt museum för både barn och vuxna som berättar om postens, frimärkets och kommunikationens utveckling. Personen vi söker ska ansvara för insamling, bevarande, vårdande och tillgängliggörande av samlingarna med litteratur och filateli. Du ingår i teamet Publik & Samlingar som arbetar med utställningar, pedagogik och samlingsfrågor. I din roll kommer du främst att driva dina områden men också vara aktiv i Postmuseums samtliga verksamheter vid behov. Du kommer utveckla möjligheterna med verksamheten och samlingarna, tillgängliggöra material för forskning och sprida kunskap om kulturarv. I tjänsten ingår budget- och måluppföljning av dina områden. Arbetsplatsen är i Gamla Stan.

 

Du har vad som krävs
Vi söker dig med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap samt några års erfarenhet av biblioteksarbete. Vi ser gärna att du har en kulturhistorisk bakgrund och/eller ett stort intresse för kulturhistoria, kulturarvsfrågor och sugen på att lära dig om filateli. Du har tidigare arbetat med biblioteksdatabaser och van att katalogisera. En merit är om du har kunskap om standarder och sällsynta böcker. Du håller dig uppdaterad inom ditt ansvarsområde och har ansvarskänsla för verksamheten. Som person har du lätt att ta initiativ samtidigt som du har teamkänsla och är strukturerad. Vi vill att du är öppen för att testa nya arbetssätt och är flexibel samt lösningsinriktad. Du känner dig bekväm med att tala inför andra på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, ett gott och professionellt kundbemötande med en hög servicenivå är viktigt för oss.

 

Vi levererar
PostNord är en koncern i förändring och en spännande arbetsplats för dig som trivs med att vara med i den utveckling det för med sig. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald.

 

Ansök
Vill du veta mer kontakta Lotte Edsbrand på tel +46722457364.

För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

Vi ser fram emot att höra från dig.

 

Sista ansökningsdag

2019-02-24

 

Ansök här: https://postnord.varbi.com/se/apply/positionquick/251311/?where=4